DIY Bananansiktsmask som bekämpar acne och pormaskar

Eftersom att jag och Linn ska åka på lägerskola imorgon så tänkte jag slänga in en guide till en skonsam ansiktsmask. Vi kommer visa er många "DIY" grejer framöver. DIY betyder Do it yourself, alltså saker du kan göra med saker du har hemma och sånt. Du sparar pengar och tid.. :)


Du kommer behöva
- En halv banan
- En tesked honung
- Några droppar citron eller apelsin
- En skål och en gaffel


* Bananer innhehåller mycket vitamin c och återfuktar huden, den har också egenskaper som förebygger rynkor.

* Honung är en mild och bra ingrediens i alla ansiktsmasker. Den motverkar och förebygger acne och pormaskar.

* Citron är jätteeffektiv mot acne och pormaskar

PS: Du behöver inte återfukta huden efteråt eftersom honungen och bananen redan är så återfuktande tillsammans



Om du inte har en färsk citron kan du alltid använda citronsaft på flaska.



 Steg ett: Mosa bananen, tills du får en mysig och rinnig konsistens



Steg två: Tillsätt honung och rör om



Steg fyra: Toppa med några droppar citron och rör om.
Rengör anisktet, med antingen en cleanser eller vatten. Massera in anisktskrämen och låt sitta i 10-15 minuter. Skölj med ljummet vatten

Lycka till!

xoxo/ gunnel

HUR MAN FÖRVARAR SOLBRÄNNAN

Börjar ni flagna någon vecka efter att ni varit på semester? Eller försvinner brännan på något annat sätt?
Då har jag några bra tips för att motverka detta och behålla sin solkyssta hud så länge som möjligt.

Under semestern måste du tänka på att varje morgon smörja in dig med solskydds faktor, du ska anpassa fakorn av skyddet beroende på hur känslig din hud är. Om den är känslig och du bränner dig lätt bör du använda 50. Om du har soltålig hud kan du använda allt från 15,20,25. Sedan är det bra om du smörjer in dig varje kväll under semestern med en väldigt återfuktande kräm. Om du har möjliget att ta med dig en scrub, scrubba då huden en eller två gånger så du får en mer jämn och fin bränna. Detta gör mer än man tror.

Sedan när man kommer hem är det jätte viktigt om du vill unvika din hud från att flagna att helst smörja in varje kväll eller varannan (hela kroppen såklart). Scrubba gärna då också kanske en gång varannan vecka. Var inte rädd att du kommer scrubba bort din bränna, det kommer bara ta bort döda hudceller och förhindra att du börjar flagna. För er som inte vet vad en scrub är: Det är som en shower gel med små sandkorn i som hjälper att ta bort döda hudceller. Här under ser ni produkter jag har använt mig av i sommar.

Hoppas detta inlägg lärde er något och att ni fick insperation! Hörs på Fredag. // LINN

Body scrub Lemon- THE BODY SHOP

Body butter olive- THE BODY SHOP

Barnens ö

Eftersom både jag och Gunnel går i åttan brukar vår skola låta åttorna åka till barnens ö. Med det vill jag säga att det förmodligen kommer bli en liten blogg paus tills på fredag då vi kommer blogga som vanligt! Ärligt talat har jag inte hunnit fixa tidsinställda inlägg som ni skulle kunnat läsa under tiden.
Ha det fint!
Här får ni en gammal bild på mig :) // Linn


Volume Million Lashes Loréal Mascara Review


175 kr, Kicks

Från kicks hemsida

 "Den miljoniserande borsten har många mjuka piggar som kommer åt varje frans. En ny smart behållare ger exakt mängd formula för 100% klumpfritt resultat."

Idag blir det en review på mascarorna jag använder för tillfället.
Den första jag köpte vare den översta, extra black. Då funkade den jättebra och jag fick alltid bra resultat. Ögonfransarna såg naturliga ut, de blev märkbart längre och fick mer volym och, som de utlovar på reklamerna. Jag använder fortfarande den här för mina nedre fransar eftersom att jag får för mycket på borsten av originalet.

 Extra black tog slut och eftersom jag var så nöjd med produkten så bestämde jag mig för att köpa det mycket rekommenderade originalet (den underst). Konstigt nog fick jag inte samma resultat med den, fastän det är samma formula och borste, den är bara inte lika svart. Jag tycker att fransarna inte blir lika separerade och man måste jobba mer med den för att få lika bra resultat som extra black. (vilket man ändå inte kan få)

 Jag upplever att jag får för mycket produkt på borsten, jag måste nästan dra av det överflödiga på baksidan av handen för att få det att funka. Jag brukar också få en hel del klumpar, jag ser små prickar av mascara mellan piggarna redan på borsten.

Designen är ett stort plus, den sticker ut på hyllorna och man märker den direkt. Jag rekommenderar definitivt extra black, men inte originalet. Men originalet kanske funkar på dig. Det här med mascaror är väldigt individuellt.

xoxo
gunnel



ELF NAIL POLISH

HALLOJ, HOPPAS ALLA MÅR BRA! JAG HADE TÄNKT ATT JAG GÖRA EN SNABB REVIEW PÅ ELFS NAGELACK! JAG OCH GUNNEL BESTÄLLDE FÖR ETT TAG SEN SMINK FRÅN ELF. JAG SKA BERÄTTA LITE MER OM SMINKMÄRKET SENARE.

JAG BESTÄLLDE BLAND ANNAT ETT NAGELLACK I FÄRGEN GUM PINK. JAG ÄLSKAR PRODUKTEN OCH FÄRGEN, DESSUTOM PRISET. NAGELACKEN KOSTAR 35 SVENSKA KRONOR OCH BLIR DITT OM DU BESTÄLLER FRÅN ELF.UK. DET FINNS MASSVIS MED FINA FÄRGER OCH NÄSTA GÅNG JAG BESTÄLLER SKA JAG ABSOLUT BESTÄLLA ETT TILL.

FÖRDELAR:
- Lacket torkar snabbt
- Det blir inga märken om man skulle råka stöta till något när lacket väl torkat.
- Lacket håller länge
- Ger en fin färg

NACKDELAR:
- Om jag måste skriva något negativt om denna produkt är det nog borsten, den skulle kunnat vara lite mindre.

JAG ÄLSKAR VERKLIGEN DENNA PRODUKT, DET BÄSTA NAGELLACKET JAG HAR ANVÄNT.

JAG TIPSAR ER VERKLIGEN ATT BESTÄLLA PRODUKTER FRÅN ELF, MEN MAN MÅSTE JU DÅ BESTÄLLA FRÅN INTERNET. DET KAN ÄVEN FINNAS PÅ UTVALDA KICKS. MÄRKET ÄR BILLIGT OCH DET ÄR BRA KVALITET.


ELF, GUM PINK

 

HA DET FINT!

 

//    LINN


Makeup trender i höst

I höst är det bland annat modernt med metallic färger på make up. Personligen älskar jag den trenden, dessutom är looken väldigt lätt att få till. Man behöver alltså inte vara jätte duktigt. Jag tänkte lägga upp lite produkter och hur du på enklaste sätt får till looken. Kanske till och med en make up tutorial. Jag tänkte ha detta som ett litet projekt, att berätta lite om höstens snyggaste trender och hur du på enklaste sätt får till den. ;) Let's get started!
Som sagt börjar jag med metallic trenden.

Först börjar du med att aplicera en fondation i hela ansiktet, dubbla upp fondationen under ögonen så slipper du använda concealer.


Denna mineralfondation från Maybelline är en lätt fondation som täcker bra. Jag tipsar att ni alltid ska försöka använda mineralfondation eftersom det är mycket skonsammare mot hyn och faktiskt kan det hjälpa lite mot acne.


Sedan lägger du en silvrig skugga på hela ögonlocket och skugga upp skuggan lite vid globlinjen, tänk att du ska sota skuggan.

Denna duo är perfa för denna sminkningen, använd den översta för denna punkten.


När du är klar med det tar du den undre skuggan och lägger på undre fransraden, dutta sedan lite mitt på ögonlocket. Avsluta ögonen med eyeliner och mascara

EYELINER FRÅN LOREAL  MASCARA FRÅN ISADORA


Både eyelinern och mascaran använder jag själv och jag rekomenderar dom verkligen.

På kinderna tar du en guldig bronzer och för att avsluta looken använder du ett ljus rosa läppglans.

Använd GLAM BRONZ från Loreal

SEDAN ETT LÄPPGLANS FRÅN H&M

Detta var altså en liten makeup guide hur du får den sotade metallic looken. Alla produkter är budjet utvalda. Hoppas ni har fått lite insperation av detta inlägg.

Här får ni se på lite bilder på metallic sminkningar. PS: Alla bilder är lånade från google.

 

Som sagt ska vi även börja lägga upp egna make up tutorials, vi har bara inte haft tid ännu.

Ha en fortsatt bra dag! Kram från LINN


Invigning

Hej

Den tillfälliga(?) designen blev just klar. Jag blev nog nöjd fastän vissa effekter inte syntes när jag la upp headern. Nog om det.

Den här bloggen drivs av (eller kommer drivas av) Linn & Gunnel. Linn dansar och sjunger på fritiden och jag fotograferar och spelar badminton. Vi bor båda i Stockholm och går i samma skola Vi är fjorton år och älskar allt skönhets-relaterat. Det är det vi kommer blogga att om. Sminkvideor, skönthetstips, rekommendationer, reviews, OOTD, hauls och mycket mer!

/ G

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0