Är det farligt att dela smink?

Den här frågan har jag hört många gånger och jag visste faktiskt inte det korrekta svaret förräns kanske 10 minuter sen. Många säger nämligen att man inte bör använda andras mascaror eller kajaler. Jag tycker personligen inte att man bör dela foundation med någon (förutom kanske ens syster eller familjemedlem) om det är i en liten burk. Man vet aldrig om någon har någon sjukdom. Det är också dåligt för att alla har olika hudtyper och hudtoner. Det kanske ser ut som att ni har samma men när ni egentligen kanske har olika undertoner, man kan ha gula eller kallare undertoner (jag kanske kan visa er hur man ser det sen). Borstar är heller inte bra att dela.

Alltså: dela helst inte foundation i burk, borstar, mascaror och eyeliner. Dessa kan sprida infektioner och bakterier!

xoxo/ gunnel

Blå ögon make, tantigt?

Nej! Inte om man fixar sminkningen rätt och har fel nyans! Jag har gjort en tutorial på min tolkning av en otantig blå make up look. Heh konstig mening.... Här får ni lite inspo bilder. Hoppas ni får en jätte fin fortsatt dag/kväll. /Linn





weheartit.com
Linda Hallberg

Me as Lady Gaga

Igår var jag på en kändis maskerad fest och jag var såklart utklädd som Lady Gaga (som det lilla monster fanset jag är)! Haha det var jätte roligt och jag blev supernöjd med resultatet. Här kommer bilder :) Hope you guys like it!




Foto: Linneá
Make up: Me
Hair: Me

DIY Eye Make up Remover

Billig, snabb och enkel !

En naturlig och jättebra ersättare för den numera dyra ögonsminksborttagningen, är något ni alla förmodligen har hemma. Olivolja! Jag hörde talas om det för länge sen, men var rätt så skeptisk. Men den funkar faktiskt bättre än vanlig remover!

Använd Extra Virgin Olivolja, inte vanlig! Du kan ju använda vanlig men det kommer inte funka lika bra. Olivolja återfuktar huden runt ögat och är jättebra för ögonfransarna. Man kan ju tro att den kommer täcka massa porer men det gör den inte. Ta bara lite olivolja på en bomullspad och använd som en vanlig remover. Jag garanterar dig att det kommer funka!

 

xoxo/ gunnel :)


Skolfotografering

Jag vet att bilderna är väldigt suddiga men det ä ju bättre än ingenting, det tar år för mig att fota smink tutorials med min systemkamera. Så ni för nöja er med dessa tillsn jag skaffar en ny kompakt digitalkamera. Bilderna som är i slutet är tagna med min nikon, märker ni skillnaden?





Börja med att prima ögonlocken med din favoritprimer, jag använder elfs.



Applicera en champange aktig ögonskugga, alltså en lite hudtonad/krämbeige färg.



Använd en creaseborste (en liten rund & tätare borste) och använd en  mörkare guldbrun ögonskugga.



Då ska det se ut såhär.



Använd en ljus ögonskugga som higlighter och applicera den på ögonbrynsbenet och i inre ögonvrån.



Sudda ut lite i globlinjen för att inte få en alltför skarp linje mellan highlightern och ögonskuggan.



Använd nu din favorit eyeliner och mascara. Jag valde Maxfactors Kohl Pencil för att få en naturligare effekt.




En lite bättre bild på ögat, min iPod fångar inte färgerna så bra.



Grejerna jag använde :)


x=  ögonskuggan jag valde



Min elf countour, blush & brozer.
Konturera kindbenen och highlighta (jag går inte in djupt på det nu)



Andra nödvändiga saker;
mattifierande puder, foundation (helst utan SPF, solskydd) lipliner, ögonbrynspenna, vit kajal (för större ögon) foundationborste, läppstift eller liknande puderborste
och eventuellt eyeliner.

Lycka till!
xoxo/gunnel


Ögonfransböjare

Att använda en ögonfransböjare ger dina ögon ett piggare och den där söta blicken. Det gör JÄTTE mycket att böja fransara med en ögonfransböjare innan man ska applicera mascara eller om man kör utan mascara. Även om du har långa fina ögononfransar tycker jag att du borde använda det. Man får en illusion av att ögonen är mer öppna och man får ett piggare ansikte. Den jag använder kommer från H&M och är jättte bra! :)



INSPIRATION






weheartit.com
//Linn

4 skönhetsunderverk för att rädda ett morgontrött ansikte

1. Skölj ditt ansikte med kallt vatten i någon minut. All svullnad i ansiktet och puffet under ögonen kommer dämpas. För dom som har mörka cirklar under ögonen kommer även dom försvagas lite. Att skölja ansiktet med KALLT vatten gör faktiskt mycket skillnad.

2. Återfukta ditt ansikte med en kräm anpassad för din hudtyp. Själv använder jag en från ACO. Det är viktigt att återfukta ansiktet, speciellt nu när det börjar bli kyligare ute.

3. Täck dina mörka ringar med en concealer. Att använda en concealer döljer det blåa under ögogonen och får dig att se mycket piggare ut. Själv använder jag en från make up store. Om du inte har en concealer och inte orkar lägga pengar på en kan du dubbla upp med två lager foundation istället.

4. Skippa inte att använda dina hudvårdsprodukter på morgonen för t.ex. finnar osv. När du sover samlas bakterier från din kudde på din hud och om du svättas mycket och svättet blandas med hår kan allt detta leda till finnar. Så motverka detta även på morgonen.

//LINN




DRY SHAMPOO

Om du någon dag hoppat över att tvätta håret eller vaknar upp med fettigt hår och inte hinner duscha. Använd då torr schampo. Det lägger sig som en genomskinlig yta på det fettiga och vipps så ser det rent ut! Spreja vid sidorna av "hårlinjen" och kamma utåt med en hårborste. Spreja sedan lite i hela håret (dock inte nödvändigt i topparna eftersom håret inte blir fettigt där). Torr schampo ger också håret mer textur och volym till håret, ett till pluss är att det luktar gott! Det jag använder kommer från PROFFS och är jättebra. Jag tror den ligger runt 50 lappen så man får en bra produkt för lite pengar = absolut värt det!

Hoppas ni gillade detta!
Kramar LINN

BILD LÅNAD FRÅN GOOGLE

underbären- blåbär

Jajamensan! Blåbär är både gott att äta och bären gör även under för huden! Bären är proppade med antioxidanter, vitaminer, kalcium, magnesium, kalium, fosfor, C-vitamin, järn och B-vitamin, vilket leder till att huden får en fin lyster och blir mer elastisk (bronsar rynkor). Precis som ägg har också blåbär i sig ett ämne som gör att huden håller sig smidig längre och därefter förhindrar ovälkommna rynkor att dyka upp lika fort. Så gör er en god blåbärs smoothie eller lägg till lite blåbär i yoghurten. :)

Nu ska ni få ett recept på en DIY blåbärsmask :)

- 4 matskedar blåbär
- 1 matsked Naturell Yoghurt

Häll upp yoghurten på ett fat och mosa blåbären för att sedan tillsätta i yoghurten, rör sedan om. Applicera i ansiktet och låt sitta 15-20 min innan du sköljer med ljummet vatten.

Ha det fint!



FÖRLÅT FÖR UPPDATERINGEN

Både jag och Gunnel har inte riktigt haft tid att uppdatera... Vi har ju just börjat åttan och vi måste komma in lite i allt och systemet, då vi har fritid från plugget vill vi hellre vara med vänner än att sitta i timmar och fixa bilder och sånt... Jag säger inte att vi ska sluta blogga utan vi lovar att börja uppdatera som vanligt på Onsdag! ;) Kanske ett eller två inlägg om dan..

Hoppas ni förstår!

PS: jag har fixat två make up tutorials till er! :D

KRAM // LINN


Två simpla tips!


Tips ett.
Ett gammalt knep är att använda läpptstift som en cream blush, det funkar jättebra varje gång!  Ett läppstift kan till och med funka bättre än vanligt blush puder. Jag är medveten om att det inte heter blush på svenska, men det låter bara bättre. Ta lite på fingret och smeta längs kindbenen, eller vart du nu än vill ha din blush.


Tips två.
Titta på din ansiktsform, är den avlång eller lite rundare? Om din ansiktsform är väldigt rund bör du använda blush längs kindbenen. Ditt ansikte ser mycket smalare ut då. Men om du har en lite smalare ansiktsform bör du bara applicera på dina kinder. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig på svenska men koncentrera på "the apples of you cheeks". Alltså det lite rundare området man ser när man ler. Vissa har inte så fylliga kinder, men jag ä säker på att de flesta vet var man sätter sin blush.

xoxo / gunnel


...

Make up tutorial på svarta sotade ögon är på väg. // LINN
KRAM


Make up trend - Spindelfransar



www.style.com

Jag läste om spindelfransar i Kicks senaste tidning (som de skickar ut till medlemmar) under rubriken, Heta Makeup Trender I Höst. Ni kommer troligen få mer trender inom kort, jag har bara inte haft tid. Men den här looken har man också sett på the runway. Anlednignen till att jag inte lägger upp en egen bild är att jag inte kan fota i dåligt ljus (bilderna blir för varmtonade).

Få looken
Om du har en mascara som klumpar så är det här det bästa tillfället att använda den. Kamma in ett tjockt lager på de övre fransarna och låt det torka i 10 sekunder. Kamma nu neråt med borsten (ovanifrån), då får du den klumpiga looken. Sen kammar du bara de nedre fransarna. Matcha ögonen med nedtonade färger på läppar och kinder. 

xoxo / gunnel 

Fiskspa

Har ni hört talas om skönhetstrenden "fiskspa"? Jag provade faktiskt på det i Grekland i sommras. Det var en cool upplevelse och jag skulle gärna göra om det! Dock är det nog ganska dyrt i Svergie. För er som inte vet vad fiskspa är så ska jag förklara. Det är fiskar som äter på benen/fötterna och äter upp alla döda hudceller, alltså fungerar behandligen ungefär som en peeling. Det gör inte ont utan kittlar bara för dom som är kittliga under fötterna/benen. Här får ni några bilder från när jag prövade det. Ha det fint!


10 sätt att använda vaselin



tagen från okänd sida från google



1. Torr hud och torra läppar. Vaselinet är ju känt för sin återfuktande förmåga och de flesta köper vaselin för att just återfukta torr hud.


2. Om du vill få läppstift på tänderna kan du alltid ta pyttelite vaselin på tänderna.


3. Använd vaselin för att få fram ett eget läppglans, det enda du behöver göra är att blanda lite vaselin med din favoritblush!



4. Blanda vaselin med salt för att få en utmärkt och naturlig skrubb.


5. Om du tycker att dina örhängen inte går i så smidigt kan du ta lite vaselin på stålpinnarna.


6. Lägg på ett lager vaselin på ögonfransarna innan du ska gå och lägga dig för att få dem bli tjockare och längre.


7.  Jag brukar ta lite vaselin på en tops och ta bort ögonsminket om min vanliga remover är slut eller inte finns till hands.


8. Du kan använda vaselin som en vanlig ögonskuggsprimer


9. Massera in vaselin i hårtopparna för att få dem se friskare ut.


10. Om du har väldigt torra fötter kan du massera in ganska mycket vaselin på fötterna innan du går och lägger dig, glöm inte att sätta på dig strumpor så du inte kletar ner hela sängen!


Smoothie på 3 minuter



Du behöver

1 banan
1 ½ dl vaniljyoghurt
1 dl bär

Du kan byta ut vaniljyoghurten mor vanlig yoghurt men det smakar inte så sött då. Den här smoothien gör  jag nästan varje vecka. Och den är så bra för att man kan ta vilka frukter eller bär som helst. Släng i allt som finns i kylskåpet! Jag brukar mixa min i en matberedare, men du kan lika gärna använda en mixer eller till och med en gaffel. Skippa kaffet och ta en smoothie!

Smokey eyes




Sotade ögon är alltid ett säkert kort till fest och kvällar med vänner. Du kan göra enklare sotningar och lite mer avancerade. Om ni vill kan jag göra en videotutorial för denna sminkning.

Ha det bra!

ON MY WALLS - Linn






MAKE UP TUTORIAL- SIMPLE BROWN SMOKEY EYE

Hej allihoppa! Förlåt för den usla uppdateringen från min sida. Har haft fullt upp med skolan. Jag har fixat en till smink tutorial till er! Brun, lite lätt sotig look, för nybörjare!  Bildkavliteten är mycket bättre nu! Det är jätte lätt om man tränar. Hoppas ni gillar det.

Börja som vanligt med att applicera en primer, min kommer från ELF



Använd sedan en guldig ögon skugga och sudda in den i globlinjen och lite över, applicera också på undre fransraden. Min ögonskugga är lite åt det rödrostiga hållet och kommer från lindex.



Efter det tar ni en mörkbrun skugga och suddan in den i ögongloben och sudda uppåt mot ögonbrynet, såklart inte hela vägen upp. Ta sedan och applicera lite på yttre underfransraden. Denna kommer från Make up store.



Sedan tar ni en ljus highlighter skugga (helst vit) och lägger skuggan under ögonbrynet och i ögonvrån. Min ögonskugga kommer från en duo från The body shop



Och sedan en eyeliner, denna kommer från Lòreal



Böj ögonfransare, min ögonfransböjare kommer från H&M



Applicera sedan mascara, jag använder en från Face stockholm



Om ni vill lägga till ett par söta läppar så kommer en liten tutorial för det med här. Jag kommer visa en före och efter bild. Mitt läppstift kommer från LUMENE

FÖRE                                                                  EFTER




Och såhär ser den färdiga sminkningen ut! Hoppas ni lyckas och blev inpererade :)





Här får ni en bild på min outfit den dagen (jag fixade detta i Söndags), så Söndagens outfit ;)



Makeup Look of The Day, Fall eyes



Jag vet att bilden inte är så jättebra men den är ju bättre än ingenting, den är för övrigt tagen med mi iPod. Jag tänkte att jag skulle göra en lte höstig look med guldiga och gröna färger och använde min Viva La Diva palette. Stay tuned för receptet på en hälsosam smoothie! :)

xoxo/ gunnel

Depend Nagellack Review



Här kan du se vilka nummer de har om du vill köpa något av dem


Nästan alla har nog iallafall ett nagellack från Depend. De är små billiga, fnns i många färger och säljs överallt. Det är svårt att missa de stora Dependhyllorna. Dessa nagellack är bara några av mina Dependnagellack. Jag tycker att de är helt okej, alla fina färger är ett stort plus. Man har mycket att välja på. Men de torkar ut fort. De blir klumpiga och tjockare. Designen är heller inte så jättesnygg. Det flagnar lite redan dag två eller tre. Men jag rekommenderar dom för dig som bara vill ha ett helt okej nagellack för ett rimligt pris. Jag önskar att jag kunde visa hur de ser ut på nageln men nästan alla av dem har torkat ut. Men när jag skriver om de fantastiska Mavala nagellacken får ni se ;)
Du kan köpa dom här i nästan varje butik.

xoxo / gunnel


Haul Augusti


349 kr, Skopunkten

500 kr, ESPIRIT, rea

 Ginatricot och MQ, runt 20 kronor styck på rea


New Yorker, 49 kronor


349 kronor, Skopunkten


99 kr, H&M


99 kr, H&M

Åhléns, 199 kr

Det här är bara en del av det jag köpte. Ni ska få se min nya väska och lite mer saker sen. Vi kanske också kan visa er hur man matchar en poncho. Let us know if you are interested ;) Ska snart köpa en kompaktkamera, då kan ni få sminkvideor och massa annat på video!  Så stay tuned.

xoxo/ gunnel

ÄGGMASK

Om du känner att ditt ansikte är lite slitet efter en lång vecka men inte har någon ansiktsmask att använda, vad gör man då? Jo, då öppnar du kylen och tar fram ett ägg! Du delar upp ägg gulan i en skål och rör runt med en gaffel, sedan gör du samma med vitan i en annan skål. Du ska alltså INTE röra gulan och vitan tillsammans. Du applicerar ett lager av ägg vitan i ansiktet (du kan även ta under ögonen). Vänta i ungeför 10-15 min innan du tar bort det. Sedan tar du ägg gulan i ansiktet och applicerar på samma sätt.  Du behöver inte applicera en återfuktande kräm efteråt eftersom det är därför man applicerar ägg gulan.

Ägg är jätte bra för rynkor (inte för att man kanske har det i ung ålder), det är också vitamin rikt och huden känns väldigt fräsht och återfuktat.



Hoppas ni lärde er nått !

Ha det fint // LINN

DIY Hårmask för Glansigare och friskare hår

Jag lät min sitta i 5 timmar, och håret blev extremt glansigt och mjukt! Fast jag tror att 30 minuter räcker för att få bra resultat.

Du kommer behöva
- Två matskedar Extra Virgin Olivolja
- Två teskedar honung






Steg ett: Mät upp två matskedar olivolja (helst ekologisk extra virgin).
Om du har tunt hår räcker det men en matsked.




Steg två: Tillsätt honungen.



Steg 3: Rör om, det kan bli klumpigt men det gör ingenting. Din hårmask är klar och redo för att användas. Låt sitta i en halvtimme. Skölj med helst ljummet vatten, schamponera och använd balsam som vanligt. Borsta inte håret, för det blir väldigt känsligt, krama det försiktigt med en handduk. Låt lufttorka, och styla som du vill! :)
 


xoxo/ gunnel 
 


MINA PARFYMER / Parfym guide





Här är  yttligare några kassa bilder ;) Detta är mina favorit parfymer.

VANILLA APPLE- H&M  29 kr, som på namnet luktar denna parfym vanilj och äpple. Detta är en body plash vilket betyder att den inte är lika stark som en vanlig parfym och att man kan använda den som deo t.e.x. Jag älskar lukten och priset kan man inte klaga på. Dock håller doften inte så länge men det kan man ju inte begära med tanke på priset.

OCEANUS- THE BODY SHOP 130 kr, denna parfym använder jag inte ofta men den luktar fräsht och gott, lukten är jääääätte stark så man får spreja en dusch i luften och sedan typ gå igenom luften där man sprejat. Doften håller väldigt länge.

LOVE ETC- THE BODY SHOP 225, vad ska man säga? JAG ÄLSKAR DENNA PARFYM. Denna är min favvo, den luktar mysigt och kryddigt. Den luktar väldigt gott på mig men det ända minuset är att lukten inte håller hela dagen.

THAI SUNSET- ESCADA någonting med 400 kr. Denna luktar jätte gott, typ cocos och mango. Fruktigt och sött, men inte för sött. Man luktar fräsht och godast i rummet :) HAHA denna rekommenderar jag men det är ju priset som stoppar vissa från att köpa den.

Hoppas ni gillade denna guide och ha det bra!

METALLIC- Make up tutorial

Hej allihoppa! Jag vill först be om ursäkt för den otroligt dåliga bildkvaliteten, min kamera ville inte lyda mig så jag fick använda min mobilkamera. Detta blir en tutorial på metallic trenden jag skrev om för ett tag sedan. LET'S GET STARTED!

Börja med en primer, smeta ut över hela ögonlocket och upp under ögonbrynet. EYELID PRIMER- ELF

Ta sedan en silvrig skugga över hela ögonlocket.  ÖGONSKUGGA H&M, denna använder jag från en pallett.

Ta sedan en mörk grå skugga, sudda in den i globlinjen för att få en liten smokey effekt. ÖGONSKUGGA- THE BODY SHOP

Ta den vita skuggan under ögonbrynet som en highlighter, ta sedan en guld glittrig skugga som highlighter i ögonvrån. VIT SKUGGA- THE BODY SHOP.

Ta en röd rostig skugga och lägg på mitten av ögonlocket och på under den undre fransraden. ÖGONSKUGGA- Lindex, vet faktiskt inte märket.

Ta en svart kajal penna och lägg som eyeliner på yttre delen av övre fransraden, gör desamma på undre franraden. Lägg sedan lite på yttre vattenlinjen för att skapa en intensivare blick. KAJALPENNA- LÓREAL

Böj sedan ögonfransarna och applicera mascara. ÖGONFRANSBÖJARE- H&M. MASCAROR- MAYBELLINE

Använd sedan en concealer under ögonen och om ni har någon finne ni vill täcka. CONCEALER- MAKE UP STORE

Sedan applicerar du en blush under kindbenet för att få en smalare ansiktsform. BLUSH- THE BODY SHOP.

För att avsluta denna sminkning, applicera ett mörkrött läppstift på läpparna. Dutta det bara, du vill inte få så mycket färg.

HÄR ÄR BILDER PÅ DEN FÄRDIGA SMINKNINGEN. FÖRLÅT ÄN EN GÅNG FÖR KVALITETEN, FÄRGERNA ÄR MYCKET MER PIGMENTERADE I VERKLIGHETEN. JAG REKOMMENDERAR DENNA LOOK FÖR FEST EFTERSOM DET ÄR MYCKET SHIMMER .


Hoppas ni gillade denna tutorial, kommentera gärna! Ha det fint :) // LINN

5 Tips till Bättre Hy

1. Drick vatten. Det är jättrviktigt för hela kroppen, vatten fungerar som en  cleanser för kroppen. Det förebygger pormaskar och får de även att försvinna. Jag har själv provat att verkligen dricka 3 liter om dagen några dagar. Jag märkte skillnade på min hy direkt. Mindre oljigt, inga finnar och märkbart mindre pormaskar. Vatten är nog det viktigaste när det kommer till att få bättre hy.

2. Byt örngott. Har du tänkt på hur smutsigt ditt örngott är. Alla produkter som du använder på hyn smetar av sig på kudden och täpper dina porer vilket orsakar finnar och pormaskar. Byt örngott minst två gånger om veckan om du har mycket pormaskar och finnar.

3. Sov inte med smink. Jag vet att de flesta tar bort sminket med någon slags makeup-remover innan de går och lägger sig. Men vissa är lata och struntar i det steget vilket är oerhört viktigt. Du täpper dina porer och gör din acne så mycket värre. Hyn måste få andas om nätterna.

4. Din mobil är rena rama bakteriebomben. Om du undrar varför du bara har acne på en sida av ansiktet är det troligen för att du har pratat i mobilen för mycket. Det du kan göra är att ta en bomullstuss och fukta med handsprit. Dutta på skärmen och knapparna försiktigt.

5. Rör inte ditt ansikte under dagen. Våra fingrar är oftast smutsiga, och smuts täpper porer som leder till oren hy, finnar och pormaskar. Försök att påminna dig själv att inte röra ansiktet under dagen.

Hoppas att du fann dessa tips hjälpfulla!

xoxo/ gunnel

Eyeshadow Primer 101

Är du en av de som inte har en aning om vad en primer är och vad den gör? Här förklarar jag de viktigaste punkterna och vad du ska leta efter.


"Creasing"
Creasing är ett ord du kommer stöta på mycket om du just började läsa sminkbloggar och titta på youtube-videor.
En primer är som en barriär mellan ditt ögonlock och ögonsminket. Eftersom dina ögonlock oftast är oljiga kan ditt smink bli förstört. Det kan "creasa", jag kan inte det svenska ordet men det betyder att ögonskuggan samlas i en liten rand någonstans på ögonlocket.

Vad en primer gör
Primern lägger en nästan klibbig bas så ögonskuggan stannar där du la den och inte faller av och smetar ut sig. Jag märker själv att ögonskuggar inte creasar förrän ca 8 timmar med primer. Därför är primern ett måste i min sminkväska. Jag fattar inte hur jag kunde sminka mig utan primer förut. Primern täcker dessutom synliga blodkärl på ögonlocken. Om man vill kan man bara använda primer för ljusare och inte lika oljiga ögonlock. Du kommer säkerligen behöva lite primer om du ska bada med ögonskugga. Jag menar inte att det kommer se perfekt ut, men du kommer iallafall inte se ut som en clown.

Du kan köpa en ögonskuggsprimer var som helst. Kicks, H&M, Lindex, Åhlens Makeup Store, exakt överallt! Men du kan tycka att de är rätt så dyra först, men det lönar sig. Man behöver dessutom bara en  pytteliten klick. Vissa primers är bättre än andra.
 
Två mycket omtalade ögonskuggsprimers
 Too Faced Anti Crease Eye Shadow Primer
150 kr Urban Decay                      Too Faced Shadow Insurance 230 kr
www.beautybay.com                       www.eleven.se

Bilderna ovan är tagna från samtliga internetbutiker

utan primer på höger sida
xoxo / gunnel

BACK ON TRACK

Hej, nu är vi hemma igen och kommer blogga som vanligt!
Medans jag var på barnens ö badade vi mycket såklart. Det är ju inte roligt att bada med mascara om man inte använder en vattentät mascara. Men jag dissar faktiskt vattentäta mascaror eftersom dom torkar ut ögonfransarna nästan dubbelt så mycket som vanliga mascaror. Med detta vill jag tipsa er om en mascara som inte är vattentät men som inte heller smular sig, rinner eller klumpar sig när man badar med den. Jag använder alltid den mascaran när jag ska bada. Hoppas alla hare bra!

Define-a-lash - Maybelline               SUPERBRA :D

RSS 2.0